Stijlkamer

 Hotel Waldorf Astoria Amsterdam

Op 1 mei 2014 heeft het vijf sterren hotel Waldorf Astoria zijn deuren geopend aan de Herengracht 542-556 in Amsterdam. Het hotel bestaat uit 6 grachtenpanden op rij en beschikt over 93 hotelkamers. Ook bevinden er zich monumentale stijlkamers en een monumentaal trappenhuis in de panden.

Wij van Dolf van Schaik Schilders hebben in opdracht van De Heren & De Keizer Vastgoed uit Amsterdam het binnen- en buitenschilderwerk verzorgd. Het schilderwerk bestond uit restauratie-, imitatie-, bestaand en nieuw schilderwerk. Ook het plakken van de Vescom wandbekleding is door Dolf van Schaik Schilders verzorgd. 

Met dit project zijn wij uitgeroepen tot overall-winnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2014.

Gang
Hotelkamer
Rembrandt Toren

Rembrandt Toren in Amsterdam

Schildersbedrijf Dolf van Schaik doet alle onderhoud aan de Rembrandt Toren, met bijna 150 meter de hoogste wolkenkrabber van Amsterdam. De schilders van Van Schaik hebben in 2011 de 15 meter hoge antenne opgeknapt. Bij hun niet ongevaarlijke werkzaamheden hadden zij een uniek uitzicht over de hoofdstad. De 15 meter hoge antenne is het hoogste gedeelte van de Rembrandt Toren. Ook het binnen- en buitenschilderwerk van de rest van de toren is gedaan door Dolf van Schaik.

Rembrandt Toren
Rembrandt Toren

Flats Comeniusstraat in Amsterdam

Bij de grote flatgebouwen in de Comeniusstraat in Amsterdam heeft schildersbedrijf Dolf van Schaik zowel het binnen- als het buitenschilderwerk voor zijn rekening genomen. Galerijen, bergingen, liftschachten en de gangen kregen een grondige opknapbeurt. Ook de buitengevels en de kozijnen zijn behandeld.

Hotel V aan de Nes in Amsterdam

Tot de diverse werkzaamheden van Dolf van Schaik behoren ook de afwerking en het onderhoud van hotels. Hotel V aan de Nes in Amsterdam, waar naast hotels steeds meer theaters verrijzen, beschikt over 43 kamers, die alle op unieke wijze onder handen zijn genomen. De wanden van de badkamers bijvoorbeeld werden behandeld met een schrobvaste coating  (Sigma clean pearl mat). Ook het restaurantgedeelte is van top tot teen opgeknapt.